הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/08/2000 | 16:00 | מאת: שרון

ד"ר קיציס שלום, אני בת 27. יש לי הפרעות קצב , אי ספיקה מינימלית. לא מפריע לי בחיים בעיקרון. עשיתי בדיקות רבות- בדיקות במאמץ ואקו לב- הבדיקות תקינות, הרופא אמר שהמצב אינו מצריך טיפול תרופתי או אחר, וייתכן אף שזה ייעלם ככל שאתבגר. אני עכשיו בהריון ראשון. האם יש לי סיבה לדאגה ממצבי זה? האם ה מצריך מעקב מיוחד? תודה

06/08/2000 | 18:59 | מאת: ד"ר אילן קיציס

סביר להניח שלא. אני לא יכול להתיחס ספציפית בלי לראות את האקו ואת ההולטר או האקג עם הפרעות הקצב. בכל אופן אם את "בסדר" לפי הריטריונים הנל ואם לא מרגישה כלום שיכול להיות מוסבר על ידי מחלה -הריון לא צרך להוות בעיה. רק תשאלי את הרופא שלך אם לפי הממצאים את צריכה לקבל אנטיביוטיקה (למניעה) בלידה. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה