תסמונת w.p.w

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/08/2000 | 15:26 | מאת: ארי לידן

שלום רב בני בן 20 ובבדיקות התאמה "ליחידה" נתגלה אצלו התאמה לסימפתום w.p.w . הוא איננו סובל כרגע מבעיות כושר, לחץ דם דופק מהיר או כל דבר אחר שקשור לבעיה זו. שאלתי היא האם מומלץ לנתח על מנת להפתר מהבעיה ואם לא מה הסיכוים לסבול מהבעיה בעתיד או ממגבלות בגלל בעיה זו. תודה מראש ארי לידן

06/08/2000 | 18:57 | מאת: ד"ר אילן קיציס

יש אנשים שבאקג שלהם יש ממצאים המתאימים ל - WPW ועדיין אין להם כל תלונה או מגבלה. ויש כאלו שסובלים מאוד מהפרעות קצב מהירות. אפשר לבדוק זאת בדרכים שונות כולל בדיקת מאמץ ועוד בדיקות עם תרופות מסויימות. ועל פי בדיקות אלו אפשר לקבוע האם קיימת סכנה אם וכאשר תופיע הפרעת קצב. אני ממליץ לך ללכת עם בנך למומחה להפרעות קצב - באיכילוב ובבתי חולים אחרים יושבים מומחים לתחום זה. אני לא יכול לחוות דיעה בלי לראות את האקג, לבדוק את בנך ועוד בדיקות... ובטח לא דרך הנט. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה