פריקארדיטיס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/08/2000 | 13:32 | מאת: גדי

אני בן 30.בדר"כ בריא.לפני שנה אובחן אצלי "פריקארדיטיס" הכאבים עברו.אך חזרו עכשיו שוב. אני מבקש לדעת יותר בפירוט על המחלה הזו,השלכותי ודרכי הטיפול בה בתודה מראש

05/08/2000 | 18:08 | מאת: ד"ר אילן קיציס

פריקרדיטיס יש מסיבות רבות. אני מניח שאצלך זאת פריקרדיטיס ויראלית (או אידיופטית - שסיבתה לא ברורה). המחלה יכולה להופיע פעם אחת וזהו אך לפעמים חוזרת פחות או יותא בעוצמה, מהא או לאט, פעם אחת או המון פעמים. לא ניתן לחזות מראש אצל מי זה יחזוא ואצל מי לא. צריך לטפל שוב ולכוות שלא תחזור יותר. פריקרדיטיס אידיופטית היא מחלה דלקתית (לא זיהומית) של שק הלב הגורמת לכאב טיפפוסי ןהצטברות נוזל בחלל הפריקרד (שק הלב). לפעמים כמות הנוזל קטנה ולפעמים כל כך גדולה שזה מחייב הוצאתו בחדר צנתורים. יש ויש. זאת מחלה "שפירה" כלומר למרות הסבל לא פוגעת בלב ולא גורמת למות החולה - אף פעם. יוצאים דופן המקרים בהם המחלה חוזרת שוש ושוב ואז צריך לטפל המון זמן בקורטיזון. הנזק הוא בגלל הקורטיזון לו יש המון תופעות לוואי. תודה על תשומת הלב

06/08/2000 | 21:47 | מאת: גדי

לכבוד ד"ר אילן קיציס שלום רב ותודה על ההתיחסות.הכאבים החזקים בחזה חזרו שוב כעבור שנה ,אך בעוצמה יותר נמוכה מאשתקד , שאלתי היא האם הדבר מעיד על כך שזה ילווה אותי לכל חיי או לאו , ראוי לציין כי בבדיקות לפני שנה נאמר לי כי המחלה היא וויראלית ולמעט אנגילוזין (לשיכוך כאבים )לא קיבלתי תרופות וכעת שנה לאחר הארוע אני חש לחץ מתחת לעצם החזה. 1. האם יש תרופה למחלה? 2. כיצד ניתן למנוע את הישנותה? בתודה מראש גדי

מנהל פורום קרדיולוגיה