טבליה קלופידוגרל ניסוי שנעשה בבתי"ח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/02/2000 | 16:23 | מאת: טלקר עופר

מחפש כל מידע על הטבליה הנ"ל האים רופאים שממליצים על הניסוי אכן מודעים טוב על השפעותיו וכן על תופעות הלוואי שלו מלבד זה מבקש מידע אם בעוד מקומות בעולם משתמשים בכדור זה ואם זה אושר שם בתודה טלקר עופר

25/02/2000 | 20:58 | מאת: ד"ר אילן קיציס

זהו חומר המעקב פעילות טסיות הדם (המעורבות חזק חזק בהתחלת מאורעות לבבים חריפים וכרוניים) - במנגנון שונה מזה של אספירין. בנתיים לא בשימוש רב בארץ ואני לא יודע על איזה מחקר אתה מדבר. בכל אופן פוטנציאלית יש לזה פחות תופעות לוואי מאשר לאספירין (בעיקר במערכת העיכול). תודה

26/02/2000 | 16:42 | מאת: טלקר עופר

תודה רבה תודה על התשובה המהירה מדובר בניסוי שנעשה בארץ בכל אופן לאימי הוצע להשתתף בניסוי וכמו שכתבת היא כנראה אובחנה כסובלת ממאורעות לב חריפים עם שינויים גדולים בלחץ דם ובא.ק.ג. ולכן במחלקת לב בבי"ח צפת ביקשו אותה להשתתף בניסוי כאשר גם הרופא המטפל וגם היא לא יודעים אם היא מקבלת את הכדורים או טבלטות סוכר והיא צפויה להשתתף בניסוי במשך שנה מה שטוב בעניין שהיא תהיה תחת מעקב של מחלקת לב בצפת במשך שנה . כרגע היא בטיפול נימרץ לב בבי"ח צפת בכל אופן באמת תודה .

מנהל פורום קרדיולוגיה