תרופות ואשכוליות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/07/2000 | 09:24 | מאת: אביגדור שור

שלום רב. לפני כ-3 שנים קראתי כתבה המזהירה מפני לקיחת תרופות לטיפול בלחץ דם ו/או בבעיות קרדיולוגיות אחרות בשילוב עם אכילת אשכוליות או שתיית מיץ אשכוליות. אודה לך אם תאיר את עיני בנושא זה. מה יש באשכוליות שאין בפרי הדר אחר (בהקשר של השאלה הזאת, כמובן...) בתודה - אביגדור שור.

29/07/2000 | 15:39 | מאת: ד"ר אילן קיציס

חוץ מזה שזה מאוד טעים באשכוליות יש הרבה אשלגן. אשלגן נמוך (במנגנון מורכב לכן לא אפרט) תורם את תרומתו ליתר לחץ דם גבוה. אולי בחלק מהחולים השלמת האשלגן מפחיתה במידה זו או אחרת את הנמטיה או את ערכי לחץ הדם הגבוה. בכל אופן אם קיימת בעית לחץ דם לא הייתי שותה מיץ אשכוליות ומקוה לטוב - אלה הייתי דואג שהערכים יהיו תקינים. ואם צריך תרופות אז תרופות ... העיקר שלחץ הדם יהיה מאוזן טוב. תודה על תשומת הלב

12/11/2000 | 18:25 | מאת: אורי

מיץ אשכוליות פוגע בציטוכרום (אנזים) האחראי על פינוי בכבד של תרופות ליל"ד מסוג חוסמי סידן (פנדיל, נורווסק, אוסמו אדלט, וזודיפ) ושתיית מיץ אשכוליות למעשה מגבירה קצת את השפעת התרופה (פחות פינוי) והלחץ דם יכול לרדת בכמה מ"מ כספית נוספים.

מנהל פורום קרדיולוגיה