כלי דם חדשים לחולי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/11/2000 | 22:55 | מאת: ביינר בני

קראתי כתבה העוסקת בנושא בעיתון הארץ הכתבה אומרת כי חוקרים מנסים לשקם את זרימת הדם בטיפול בעזרת גן VEGF-2 המייצר חלבון החיוני להתפתחות כלי דם חדשים ושמירה על הקיימים,הדבר נעשה ע"י הזרקת החלבון לגוף וזה עשוי לגרום לייצירת כלי דם חדשים שישמשו "מעקפים" במקום כלי הדם הסתומים ,בניסויים אחרים מנסים אפילו להזריק את הגן עצמו. המחקר הנל מתקייםבבוסטון בביה"ח סינט אליזבת ע"י דר' ג'פרי אייסנר וזה בתהליך ניסויים בבני אדם . שברצוני לדעת האם הדבר ניתן לביצוע ? האם בארץ שמעו ועובדים על מחקר דומה או זהה? היכן ניתן להשיג חומר בנושא זה ? האם קיימת אפשרות להשתלב בטיפולים הניסיוניים ואם כן למי צריך לפנות בנושא ?

15/11/2000 | 11:23 | מאת: דר' שוורץ

בני שלום רב, המחקר הקליני המצוטט הוא רק אחד מכמה וכמה המתנהלים ממש עתה בעולם כולו תחת הכותרת של "אנגיוג'נסיס" או יצירת כלי דם. הרעיון הבסיסי הוא לחקות ככל הניתן את הטבע ולהצמיח מעקפים טבעיים. המחקר החל בחולים הסוסלים מכיבים ברגליים והתוצאות היו מרשימות ביותר. העבודות הראשונות בלב נעשו ע"י כירורגים במהלך ניתוח מעקפים כאשר בנוסף הוזרק FGF1 ישירות לשריר הלב באזור אותו לא יכלו לספק ע"י המעקף. גם תוצאןת אלו היו מעודדות. יש מספר דרכים להביא פקטורי גידול אל המטרה: הזרקה סיסטמית, הזרקה לעורקים הכליליים, הזרקה לשק הלב והזרקה ישירה לשריר הלב. המערכת המאפשרת מיפוי תלת מימדי של החדר השמאלי באמצעות שדה מגנטי חלש וקביעת תכונות רקמת שריר הלב עם דיוק רב פותחה בישראל. המערכת נקראת NOGA והיא מיוצרת ע"י חברת ביוסנס-וובסטר בטירת הכרמל. החברה הינה כיום חברת בת של ג'ונסון & גו'נסון העולמית. זו מערכת יחודית ויחידה במינה. אני שותף לפיתוח האפליקציה של הזרקת תרופות/פקטורי גידול/וקטורים/תאים לשריר הלב תחת הנחיית "נוגה" ע"י צנתר הזרקה יחודי במהלך צינתור. המחקר הספציפי של דר' אייזנר אמור לכלול גם מרכזים בארץ והוא כרגע בשלבי אישור של משרד הבריאות. אגב, אחד ממשתמשי ה"נוגה" המנוסים ביותר הוא דר' רן קורנובסקי המשמש עתה מנהל היחידה לקרדיולוגיה פולשנית במרכז הרפואי "רבין". אני מציע שתהיה בקשר עם הקרדיולוג המטפל ואם הוא ימצא שאתה מתאים לפרוטוקול הניסוי הקליני הוא יוכל בוודאי להפנותך למרכזים שיבצעו הניסוי בארץ. אשמח לענות על שאלות נוספות. דר' שוורץ, [email protected]

מנהל פורום קרדיולוגיה