הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/11/2000 | 21:30 | מאת: א.ב.

בבדיקת הולטר - הפרעת קצב חדרית - 1. האם זה נוסח אחר ל"פעימה מוקדמת אחת" ו- 1 VPB ? האם זה ממצא שמחייב טיפול כלשהו ? ובהתיחס לתשובה קודמת שלך - איך מגלים מחלה ב"מכסה המנוע" (שק הלב) ? האם זה יכול להסביר כאבי חזה ממושכים (מספר שנים) לא תמיד ממוקדים וברמות עוצמה שונות. בד"כ ללא ממצאים בבדיקות שונות שנעשו ? לתשובתך (על שתי השאלות אודה)

14/11/2000 | 21:06 | מאת: ד"ר אילן קיציס

פעימה מוקדמת אחת זה הרבה פחות ממה שיש לרוב האנשים המסתובבים חופשי (לפי חוק( ברחוב. זה כלום שכח מזה. מחלה במכסה במנוע (הפריקרד או שק הלב) מגלים בבדיקת אקו לב. זה יראה אם יש נוזל בשק הלב (שלא צריך להיות שם) ואם תבנית ההרפיה של שריר הלב תקינה, ללא הפרעה חיצונית על ידי שק הלב, ועוד כל מיני ממצאים אשר (אם קיימים) יכולים לתמוך במחלה של שק הלב. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה