מוקד היפר אקומני מאורך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/07/2000 | 17:09 | מאת: נטע

לפני יומיים שאלתי לגבי GOLFBALL , היום נודע לי המונח המדוייק (אני מקווה) והוא : מוקד היפר אקומני מאורך שאובחן בסקירת מערכות מוקדמת לעובר בן 15+ שבועות . ברצוני לדעת : מה זה? מהן ההשלכות האפשריות של ממצא כזה ? האם ישנו קשר לתסמונת דאון ? תודה .

25/07/2000 | 21:46 | מאת: ד"ר אילן קיציס

עכשיו אני ממש לא יודע. תשאל גניקולוג... האם בכלל הממצא קשור ללב העובר ??? סליחה

26/07/2000 | 08:41 | מאת: דר' שוורץ יצחק

נטע שלום רב, המינוח הנכון הוא "מוקד אקוגני" והכוונה לממצא של זוהר בשריר הלב אשר ניצפה בדימות על-שמעי של העובר. שם נפוץ נוסף הוא "כדור גולף". אנו יודעים היום, מתוך מידע מצטבר של אלפי נבדקים, שהממצא הוא בדר"כ חלק מההתפתחות התקינה הנובע מהתארגנות לא בשלה של סיבי השריר הגורמת לזוהר המיוחד. בבדיקות עוקבות, בד בבד עם ההבשלה והתארגנות סיבי השריר בכיוון אחיד ותקין, הממצא חולף. הקשר לטריזומיה 21 (תסמונת דאון) דווח בעבר אך קיימים די הרבה סמנים חשובים ומובהקים מאד לחשד בתסמונת. בהעדר חשד מבוסס צריך להתייחס לכדור הגולף כממצא תאורי בלבד בעל משמעות שפירה. לסיכום, אין מקום לדאגה. בדיקה עוקבת בשבוע 22 ע"י קרדיולוג-ילדים תוכיח זאת. בברכה, דר' שוורץ המכון לקרדיולוגית-ילדים, רמב"ם

26/07/2000 | 13:58 | מאת: ד"ר אילן קיציס

תודה רבה לד"ר שוורץ על עזרתו.

מנהל פורום קרדיולוגיה