הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/11/2000 | 19:57 | מאת: א.ב.

האם הפרעות קצב יכולות להסביר כאבי חזה ממושכים ? בבדיקת הולטר - קצב בסיסי - סינוס, הפרעות קצב חדריות (נצפו 1 VPB), הפרעות על חדריות (לא נצפו), הפרעות הולכה (לא נצפו), פעימה מוקדמת אחת. תודה על תשובתך המפורטת !

09/11/2000 | 23:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא נראה לי. הלב כמו מנוע, מכיל צינורות דלק (עורקי הלב), המנוע עצמו (שריר הלב), חוטי חשמל (מערכת ההולכה החשמלית) השסתומים (המסתמים) ומכסה המנוע (שק הלב). חוטי החשמל והפרעות קצה לא כואבות. מה שיכול לכאוב הן סתימות בצינורות הדלק או מחלה במכסה המנוע. הפעימות המוקדמות לא כואבות. הפרעות קצב יכולות להיות מאוד מסוכנות (פתאום החשמל נופל...) אך הן לא כואבות. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה