דופק תקין?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/11/2000 | 10:49 | מאת: א

שלום יש מצב שמטריד אותי ואני אשמח אם תיתן לי תשובה. כשאני מודד לעצמי דופק ,במצב של ישיבה, הרי שהקצב הוא 85 לדקה. כאשר אני עומד (מיד לאחר שמדדתי את הדופק במצב של ישיבה) ומודד לעצמי שוב את הדופק הרי שהקצב הוא כ 100 פעימות לדקה. האם זה תקין? האם צריך להיות הבדל בקצב הדופק בין מצב של עמידה וישיבה? בתודה מראש

08/11/2000 | 21:20 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בהחלט הדופק משתנה בהתאם למצב הגופני... וכשאתה רץ הוא עוד יותר מהיר. מאידך 100 רק בגלל שאתה עומד נראה לי מעט מהיר מדי. האם יש בעית משקל? או כושר ירוד? תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה