אוטם שריר הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/07/2000 | 15:16 | מאת: המודאג

תודה על תשומת הלב . מדובר בחולה בת 54 בריאה בד"כ אקג הראה שינויים אסכימים חריפים בקיר תחתון שלא היו באקג יום קודם לכן. בבדיקת כימיה נצפתה עלייה בCK עד 196 .קיבלה טיפול בחוסמי בטא אספירין קלקסן . באקו לב הראה תפקוד סיסוטולי של חדרים תקין עם הפרעה סיגמנטלית בהתכווצות בקיר התחתון ובחוד והפרעה דיאסטולית קלה . היתה עלייה בטריגלצירידים וכולסטרול כרגע התרופות הינם : CARTIA ,TRITACE , NORMITEN ,LIPIDAL כרגע מרגישה טוב לפעמים קצת חולשה . בהתיעצות עם הרופאה לא נלקחים כדורי לחץ הדם. אקג אחרון 22062000 קצב סינוס גל QS בAVF ,||| חוסר התקדמות גל R בV3-V1 גל T שלילי בAVF,||| הרמת ST בV2-V1 שוב תודה מקרב לב .

21/07/2000 | 16:53 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא הבנתי האם זה קרה לה באשפוז או בבית. אני מניח שבאשפוז. בכל אופן היא אכן עברה אוטם תחתון אפיקלי. עכשיו יש כמה דברים שאנחנו לא רוצים שיקרו בעתיד ובעיקר שלא יהיה לה אוטם נוסף או הרחבה של האוטם הקיים וגם לא שהלב לאט לאט יתרחב ותופיע אי-ספיקת לב. מה שצריך לעשות הוא מיפוי לב לראות אם יש שארית איסכמיה - כלומר אם האזור שעבר את האוטם עדיין חיי, כמה ממנו חיי ובסכנה וכמה הפך לצלקת . אם במיפוי תתגלה המון איסכמיה הפיכה (אזור סובל אך לא צלקת) - יש הגיון לעשות צנתור בתקווה למצוא משהו לפתוח ע"י בלון. אם מאידך במיפוי יראו רק צלקת אין מה לעשות ולכן אפשר לותר על הצנתור. כמו כן צריך לטפל באופן הכי אגרסיבי שאפשר בגורמי סיכון כמו עישון ל"ד גבוה שומני דם סכרת והשמנת יתר עד לאיזון אופטימאלי (יותר קל להגיד מאשר לעשות) אבל זה מחוייב במציאות. כמו כן עליה לקבל תרופות מאותן קבוצות לגביהן הוכח שמועילות במניעת התקדמות לאי-ספיקת הלב ולאוטם חוזר... ובקיצור תראו קרדיולוג תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה