שאלה לד"ר קיציס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/11/2000 | 12:59 | מאת: ר.ע

קראתי בכמה מאמרים שמחלות טרשתיות בכלי הדם יכולת להגרם ע"י חידקי הקלמידיה , מאחר ואני אחרי נתוח מעקפים ומגדלת תוכים מזה כעשר שנים היתי מבקשת לדעת פרטים נוספים ובאלו בדיקות ניתן לאבחן . תודה מראש ר.ע

07/11/2000 | 21:43 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מדובר בממצאים לא יישימים. נכון במספר מועט של עבודות (על מעט מאוד חולים נמצאה עדות ישירה ועקיפה, שמא חיידקי הקלמידיה מעורבים בתהליך הטרשתי. אנחנו יודעים שהרבה מצבים דלקתיים (וקלמידיה הוא אחד מהם) יכול להחיש הווצרות טרשת. ובכל זאת, כפי שאמרתי, הממצא הזה עדיין לא יישים לגבי חולים. אולי בהמשך. מנסים לבדוק אם אנטיביוטיקה אמפיריט (בעיברית... על בליינד), יכולה להפחית מאורעות לבביים. צריך להבדק. בנתיים מה שחשוב בשבילך הוא איזון אופטימלי של יל"ד, שומני הדם, לרדת במשקל, ללכת (רצוי הרבה), להפסיק לעשן - מה שרלוונטי עבורך. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה