v.s.d אצל ילודים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/11/2000 | 22:52 | מאת: טלי

למנהל הפרום שלום רב, נולד לי ילד שאותר אצלו v.s.d הייתי שמחה לקבל כל אינפורמציה בנושא

07/11/2000 | 17:28 | מאת: דר' שוורץ

טלי שלום רב, בין חדרי הלב אמור להיות חיץ שלם ללא פגמים. VSD הינו פגם מולד בחיץ הנ"ל. מיקומו וגודלו יקבעו את הסימנים והתסמינים ובעיקר את גורלו. פגם בחיץ השרירי הינו מאד שכיח ובדר"כ נאטם עצמונית בד בבד עם גדילת התינוק. פגם בחיץ הממברנוטי נוטה יותר להישאר פתוח. אם נותר פגם אך הוא קטן אין לכך משמעות המודינמית וחיים מצוין. אם הדלף מבעד הפגם, כלומר מעבר דם מחדר שמאל לחדר ימין בעת התכווצות שריר הלב, הינו גדול עשויה להיות אי-ספיקת לב ויהא צורך בטיפול תרופתי והעשרה קלורית. במקרה כזה יש גם לעיתים צורך לנתח ולסגור הפגם. פגם הנוגס בטבעת המסתם במוצא החדר השמאלי מצריך ניתוח כדי לשמר תפקוד המסתם. בכל מקרה, אפילו אם יש צורך בניתוח, הפרוגנוזה לחיים היא מצוינת. יש לרפואה המודרנית כלים טובים מאד להתמודד עם הבעיה. אם ברצונך לפרט מה מיקום ה- VSD ומה גודלו אוכל להרחיב יותר. בברכה, דר' שוורץ, המכון לקרדיולוגית-ילדים, מרכז רפואי רמב"ם. [email protected]

מנהל פורום קרדיולוגיה