אוטם שריר הלב אצל צעירים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/11/2000 | 20:07 | מאת: דלית

שלום! רציתי לדעת האם יכול להיות אוטם בלב אצל צעירים בגיל 17-30 בערך ? אם כן , אז מה הן הסיבות שיכולות להביא לאוטם בגיל כזה ? כלפי מה שאני יודעת אוטם שריר הלב נוצר מדברים כמו קריש דם וכ"ו שזה תופעה אצל מבוגרים יותר . או שיש עוד כמה סוגים של אוטם שאני לא יודעת אשמח אם תסביר לי את הנושא כעקרון לשאלה הספציפית שהאם יש אוטם גם אצל צעירים ? תודה רבה ושבוע טוב!

05/11/2000 | 23:27 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בהחלט אשרי אוטם אצל צעירים. יש הרבה סיבות ואמנה רק את מיעוטן. אנומליה מולדת של העורקים הכליליים, טראומה לבית החזה, הקרנות, מחלות מטאבוליות מורכבות של שומני הדם, היפרהומוציסטינמיה נמשמעותית מחלות מטאבוליות תורשתיות ועוד מחלות אחרות נדירות. ואני בטוח שהרשימה עוד ארוכה. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה