תרופות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/11/2000 | 20:14 | מאת: מולי

בו משפחתי מטופל בתרופות דלקמן: penedil 5 mg - אחת ליום, Ikapress 240 mg - אחת ליום, convertin 10 mg - בוקר ערב. שאלות: על מה בדיוק משפיעה כל תרופה? האם הסוג והמינון גבוהים, ממוצעים? האם ישנן השלכות עתידיות לגבי השימוש בתרופות אלה? האם תמליץ על אורח חיים מבוקר כגון תזונה, פעילות גופנית וכו',? בתודה, מולי

05/11/2000 | 23:31 | מאת: ד"ר אילן קיציס

למה הוא מקבל תרופות אלו ??? אני מניח בגלל יל"ד. אלו תרופות מקובלות. המינונים "בסדר" ואין "השפעות" של התרופות חוץ מזה שהן מורידות ל"ד. המנגנונים שבהן משפיעות התרופות מורכבים ולא מתאימים לתיאור מדוקדק כאן. כללית הן מרחיבות את כלי הדם ומפחיתות את לחץ הדם. אם החולה סובל מיל"ד - כן מומלץ ללכת ברגל, לרדת למשקל האידיאלי, להפסיק לעשן ןלאכול בתבונה ועם פחות מחל. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה