mvp

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/07/2000 | 23:54 | מאת: עידית

האם mvp תורשתי? והחל מאיזה גיל ניתן לגלות את המחלה? תודה מראש עידית

17/07/2000 | 09:03 | מאת: ד"ר אילן קיציס

MVP יכול להיות תורשתי/משפחתי ללא העברה תורשתית מנדליאנית ברורה. אפשר לגלות זאת בגילאים שונים הכל לפי חומרת הממצאים. אם יש הרבה מאוד עודפות רקמה ו MVP משמעותי ורציני אפשר לגלות מגיל יחסית מוקרדם מאוד - ומאידך אפ יש רק צניחה מינימלית אפשר לגלות את זה בכל גיל ובד"כ כממצא מיקרי. ובאמצע יש כל הספקטרום כיוון שלתחלה זו יש ספקטרום גדול מאוד של ממצאים. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה