טיפול בתינוק עם מסתם מוצר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/07/2000 | 23:59 | מאת: נעמי

בני נולד עם שסתום פגום )האורטלי( .כיום הוא בן שלושה חודשים ואחרי צינטור . לקראת הצינוטר הגיע מפל הלחצים ל85 וכים שבועיים לאחר הצינטור מפל הלחצים הוא 34. הוא גדל בקצב מהיר פעלתן וערני מאוד. אין ספק בקשר להמשך הטיפול ,אך אני מבקשת עזרה בפרטים הקטנים והאפורים. לדוגמא חוג שחיה לפעוטות ,ג'ימבורי ,התעמלות לפעוטות,וכו' יחס מיוחד? דרכים לעזור לו? שיעורי ספורט בעתיד? צבא? האם יש להקפיד איתו יותר מאשר עם תינוק רגיל במקרים של עישון בסביביתו? שפעת? מחלות באופן כלל? תרופות שונות? האם יש דברים שעלי כאם לדעת?. האם יש חומר שאוכל לקרוא ? אודה לכם על כל פיסת מידע. הממון תודה מראש נעמי

10/07/2000 | 15:03 | מאת: ד"ר אילן קיציס

קודם ולפני הכל !! הוא חייב להיות במעקב מתמיד. מלבד זאת כל עוד הגרדיינט לא גבוה - הילד בריא ויכול לעשות הכל אולי חוץ מהמאמצים הכי קשים... וכמובן עבור ילדים קטנים זה ממש לא רלוונטי... לכן הילד בריא למעשה - אבל ! רק כל עוד הגרדיינט מהל המסתם נמוך. כאשר הגקדיינת עולה הוא צריך טיפול... ואם האקו לב האחרון לא הדגים היצרות משמעותית והילד מתלונן על עייפות וקשיי נשימה (או חס ושלום התעלף) יש להבדק מייד ולעשות עוד אקו. כמובן שהוא חייב (חייב) טיפול מונע באנטיביוטיקה לפעולות כירורגיות וטיםולי שיניים. כל יתר הדברים "הקטנים" לא צריכים להיות שונים. לגבי צבא...??? אולי עד אז לא נצטרך צבא בכלל. את חייבת להיותץ בקשר הדוק עם קרדיולוג הילדים שלו. תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה