paf

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/07/2000 | 19:42 | מאת: רונן חיון

לפני שבועיים לערך התקררתי באזור החזה והרגשתי מן כאבי שרירים בחזה אשר היו מלווים בחום ,נחתי במשך יומיים וחזרתי לפעילות רגילה וזאת למרות שלא הרגשתי מאה אחוז . התופעה המוזרה שאיפינה את השבועיים הללו היתה שהתחלתי להרגיש פעימות לב חזקות מאט יותר מהרגיל ובנוסף חולשה מסויימת . במוצאי השבת האחרון ממש לפני שינה ניתקפתי במה שמכונה paf אשר הפך לסינוס בדרך לבית החולים בניידת טיפול נמרץ . ראשית מהו בדיוק המצב שאליו נקלעתי? האם מקובל להיות במצב זה בגיל 31 ? מהו בדרך כלל הטיפול השוטף ? האם זה עלול לחזור ? מה ההגבלות באופן החיים מעכשיו והלאה ? רצוי לציין שאינני מעשן או שמן ורמת השומנים והכולסטרול בדם הינם בתווך התקין .

04/07/2000 | 19:53 | מאת: רונן חיון

בשאלה הקודמת נפלה שגיעת כתיב במילה מעט אשר נכתבה מאט סליחה רונן חיון כתב/ה: ------------------------------- לפני שבועיים לערך התקררתי באזור החזה והרגשתי מן כאבי שרירים בחזה אשר היו מלווים בחום ,נחתי במשך יומיים וחזרתי לפעילות רגילה וזאת למרות שלא הרגשתי מאה אחוז . התופעה המוזרה שאיפינה את השבועיים הללו היתה שהתחלתי להרגיש פעימות לב חזקות מעט יותר מהרגיל ובנוסף חולשה מסויימת . במוצאי השבת האחרון ממש לפני שינה ניתקפתי במה שמכונה paf אשר הפך לסינוס בדרך לבית החולים בניידת טיפול נמרץ . ראשית מהו בדיוק המצב שאליו נקלעתי? האם מקובל להיות במצב זה בגיל 31 ? מהו בדרך כלל הטיפול השוטף ? האם זה עלול לחזור ? מה ההגבלות באופן החיים מעכשיו והלאה ? רצוי לציין שאינני מעשן או שמן ורמת השומנים והכולסטרול בדם הינם בתווך התקין .

04/07/2000 | 22:13 | מאת: ד"ר אילן קיציס

נשמע לא לחלוטין ברור... בעיקר מה מצאו בבית החולים ... האם עשו לך אקו לב??? זה מאוד חשוב. יתכן שההתקררות היתה מעין שפעת או מחלה ויראלית אשר פגעה גם בלב (מצב המכונה מיוקרדיטיס) או בכרום הלב (מצב המכונה פריקרדיטיס) - המצב הזה שכיח ולרוב חולף אך לפעמים נשאר ליותר זמן ולעיתים נדירות הפגיעה לא הפיכה.. מה הראה המשך הבירור אצלך ??!! זה מאוד חשוב יתכן גם שהכל מקרי ויש לך מצב או מחלה בלב או במסתמים אשר איפשרה PAF בגילך הצעיר - לא יודע, אולי. אשמח לענות על עוד שאלות אם יהיו לך עוד פרטים, בעיקר האקו לב. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה