הגדלת עליה שמאל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/02/2002 | 22:29 | מאת: עמית

בהמשך לשאלה קודמת: אני בן 37,בשל לחץ דם וכאבים בחזה (ובשאלה של MVP),נשלחתי לאקו לב. נמצא קוטר עליה שמאלית 43 ממ ושטח עליה שמאלית 21 סמ2 . שטח מסתם מיטרלי תקין..באקו לב מלפני שנה גודל העליה משמאל היה תקין.לציין כי מיפוי לב במאמץ(SPECT) שנעשה עקב הכאבים היה תקין. האם יש משמעות להרחבת העליה?האם יש צורך בהמשך ברור?

26/02/2002 | 06:53 | מאת: ד"ר אילן קיציס

ההגדלה לא משמעותית ביותר. מאידך אני לא יודע מה הסיבה לכך, אם אתה אומר שכל הממצאים באקו תקינים. האם באמת הכל תקין?? תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה