הורדת הכולסטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/10/2000 | 20:28 | מאת: יעקב

ד"ר שלום לך, רמת הכולסטרול שלי גבוהה למדי 239 כאשר הLDL הוא בערך של 150 (לעומת מקס 130) אני מטופל באופן קבוע בליפידל 20 מ"ג 2 כדורים ליום (בערב) ברצוני לדעת כיצד ניתן להוריד במהירות את רמת הכולסטרול. האם ניתן במשולב לכדורים ולדיאטה גם טיפול טבעי כגון "כדורי שום" (או כל מרכיב טבעי אחר). ותוך כמה זמן התהליכים אמורים להשפיע (ומתי עלי לחזור ולבצע בדיקת דם נוספת) תודה להתייחסותך

16/10/2000 | 17:02 | מאת: ד"ר אילן קיציס

השיטה היעילה ביותר להורדת כולסטרול (והיחידה שהוכיחה את עצמה בצורה אפקטיבית) היא על ידי תרופות מקבוצת הסטטינים (ליפידל בקבוצה זו) + דיאטה מתאימה ופעילות גופנית והורדה במשקל. כל יתר השיטות - שום וכו' לא הוכיחו את עצמן, לפחות לא לחולים עם ערכי כולסטרול גבוהים ולכאלו בקבוצות סיכון. תודה על תשומת הלב

04/12/2000 | 22:16 | מאת: אבי

קראתי כתבה בנושא תרופות למלחמה בכולסטרול . הכתבה ממליצה על תרופות מקבוצת סטטינים ובמיוחד ניתן דגש לתרופה בשם ליפיטור , בנוסף הוזכרו התרופות הבאות : זוקור , בייקול , מבאקור ו פראבקול . לא נכללו ברשימה זו תרופות כמו : ליפידל , סימוויל המלצה / הדגש ניתן לתרופה ליפיטור . אבקש התיחסות לשמות שבנדון . האם הן נכללות בטיפול / בסל התרופות או שיש לרכשן באופן פרטי . האם הן מאושרות לשיווק בארץ ? האם תרופות כמו ליפידל / סימוויל הן מיושנות ? אשמח לקבל התיחסות

מנהל פורום קרדיולוגיה