דלקת נגיפית בשריר הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/02/2002 | 15:53 | מאת: אייל כהן

שלום דוקטור לפני כחודש וחצי נפטר בני בן החמש וחצי תוך כדי שינה. סיבת המוות כפי שנקבעה ע"י המכון לרפואה משפטית הינה דלקת נגיפית בשריר הלב. ברצוני לציין כי לא היו כל תופעות מקדימות , הילד הלך לישון ופשוט לא התעורר בבוקר. שאלתי : מהי הדלקת הנ"ל וממה היא נגרמת ? האם זה נפוץ ? האם יכול להיות שלא יהיו כל סימנים מקדימים ? האם יש לכך קשר שבילדותו (עד גיל 3 ) הילד היה במעקב עקב " רישרוש בלב " ? האם הדלקת מדבקת והאם עוברת בתורשה גנטית ? ( הבנתי מפרופסור יהודה היס שלא אך אני מעוניין בדעה שנייה ) ואבקשך לנסות לתת לי מידע רב ככל האפשר על התופעה הנ"ל. תודה ומחכה לתשובה מהירה אייל כהן

24/02/2002 | 19:52 | מאת: ד"ר אילן קיציס

התשובה כלל לא פשוטה ואני לא יכול לחוות דיעה. הרבה ילדים קטנים מתים מוות עריסה או בשינה בגלל הפרעת קצב הנובעת ממחלה מולדת ברמת התאים של הלב. ואין לכך כל סימן מקדים. יש תסמונות שונות כאלו. ויש גם מחלות מוזרות ונדירות אחרות - מגוונות היכולות להסביר את התופעה. אם את רוצה תשובה טובה וממצא יותר אני מציע שתפני למומחה להפרעות קצב. וכמובן הוא יצטרך לראות את הדוח הפטולוגי ולא רק את הכותרות אני כל כך מצטער בצערך

מנהל פורום קרדיולוגיה