כאבים נוראים בזמן צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/02/2002 | 21:30 | מאת: שירי

בעלי עבר צינתור- אתמול. צינתור ארוך מאד שהמצנתר סיפר שהיתה לו עבודה קשה מאד עם 3 סטנטים.בכל מקרה בעלי מספר שסבל כאבים נוראים של פרפורים, רעד וכאבים נוראים בחזה ובגרון כאילו חטף התקף לב. משהו סיוט. האם יתכנו כאבים כאלו במהלך הצינתור? האם לא יתכן שחלילה קיבל התקף לב נוסף תוך כדי והרופאים או המצנתר לא עלו על זה???.. הוא שוחרר הביתה ואני עדיין מודאגת..... מה דעתך???? האם מנסיונך נתקלת בכאבים כל כך בלתי נסבלים במהלך צינתור??? ד.א. הצינתור היה בעורק עוקף תודה.

20/02/2002 | 13:15 | מאת: ד"ר אילן קיציס - מנהל הפורום

כן בזמן צנתור יכול להיות שבזמן ניפוח הבלון (וחסימת העורק זמנית) הוא הרגיש את הכאבים כאילו אניגינה פקטוריס. וגם יכול להיות שעבר אוטם. אבל אם הם שחררו אותו ועכשיו הכל בסדר אני מניח שלא קרה כלום חמור. הקור והפרפורים וההרגשה הלא טובה בזמן הבדיקה הארוכה שכיחים תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה