M.V.P

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/10/2000 | 16:31 | מאת: שגית

ד"ר קיציס שלום בהמשך לתשובתך. ראשית עלי לציין שאני רק בת 36 וכ- 13 שנים שאני סובלת מהתופעות. מלבד זאת אני רזה ומנהלת אורח חיים בריא. היות ומאז שאני נוטלת נורמיטן 25 מ"ג אין לי כמעט דופק מהיר, אבל יש לי עדיין פעימות מוקדמות שבאות בתקופות. זאת אומרת שיש תקופות שממש אין לי במשך שבועות, ולפעמים יש ימים שיש לי מספר פעמים ביום פעימות מוקדמות. התכוונתי לומר שתמיד בספטמבר אוקטובר יש לי יותר פעימות מוקדמות. אחרי שיש לי את התופעה, אני מרגישה פחות טוב. כפי שציינתי בצעתי א.ק.ג ואקו מספר רב של פעמים. לפעמים היו לי גלי "טי" הפוכים, מלבד זה הכל בסדר. הלחץ בחזה מופיע רק במנוחה. עלי לציין שהתחלתי טיפול בסרוקסט, יתכן והוא גורם לי לבעיה? האם באקו וב-א.ק.ג אפשר לראות בעיה בכלי הדם? בתודה שגית

14/10/2000 | 21:15 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אני שומע אותך ולא יכול לתת הסבר פיסיולוגי לתופעות שאת מתארת. ברוב המקרים אצל חולים עם MVP , המתלוננים על מגוון תלונות הכוללות דפיקות לב, עייפות, חולשה ללא סדר מסויים. ככה זה וזה לא בהכרח מראה על החמרת מצב המסתם וכו'. לגבי האקו לב- הוא לא בודק כלי דם. אקו לב מסתכל על תפקוד הלב (המנוע) העוד שהוא לא בודק האם צינורות הדלק מוצרים או לא. אני לא יודע להסביר בלי לבדוק אותך, בלי לראות אקג ואקו מה משמעות הגל טי ההפוך שאת מציינת. עלייך להתיעץ עם הקרדיולוג שלך. תודה על תשומת הלב.

מנהל פורום קרדיולוגיה