הסבר על תוצאות של בדיקת הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/10/2000 | 15:07 | מאת: גידי

שלום אני כבן 40 בעקבות תלונתי על הפרעות קצב הופניתי לבדיקת אקו והולטר. בדיקת אקו הייתה תקינה(למיטב הבנתי). בבדיקת ההולטר כצפוי התגלו הממצאים הבאים: הפרעות קצב חדריות(VPBS ) כ -20 הפרעות קצב על חדריות (APBS ) כ -5 כל ההפרעות נימדדו בשעות היום והערב ,בלילה ועד הבוקר לא נימדדו הפרעות. לא נירשמו הערות והפרעות אחרות, אבל צוין דופק מינימום של 38 רגעי בזמן השינה. מה משמעותם והסברם של הפרעות אלו ? היכן והאם ניתן לפנות לרופאים המתמחים בתחום ? תודה

14/10/2000 | 21:21 | מאת: ד"ר אילן קיציס

דופק 38 בזמן שינה עבור איש בריא הוא לא דבר יוצא דופן. תורארו אף מקרים של חסם מלא בהולכה עם דופק של 20 לדקה אצל ספורטאים. זו לא מחלה במיוחד אם אתה לא מרגיש את זה. לגבי ההולטר- 20 פעימות האם הכוונה במהלך כל היממה או לשעה- ההבדל מהותי. תתסתכל טוב בדו"ח זה חייב להיות רשום. גם אם תכתוב לי חזרה מה רשום- את ההולטר צריך לבדוק קרדיולוג שיסתכל ממש על תבנית התרשים ועל תבנית הפעימות המוקדמות ורק לאחר הסתכלות יוכל להגיד לך אם יש משמעות כלשהי. כללית- לרוב האנשים וגם לצעירים בריאים לחלוטין בתרשים הולטר יש פעימות מוקדמות, לעיתים אפילו רבות מאוד, שלא מבטאות בהכרח מצב חולני, זאת להבדיל מחולים עם פגיעה כזו או אחרת בלב (לאחר אוטם וכו'). אם אתה בריא ורק זה מפריע לך- הייתי מציע לך להרגע וללכת להיבדק אצל קרדיולוג עם דפי ההולטר ותשובת האקו לב. תודה על תשומת הלב.

מנהל פורום קרדיולוגיה