קשר בין כולסטרול וספורט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/10/2000 | 20:33 | מאת: מנחם

ד"ר שלום מה הקשר (להפחתה) בין רמות כולסטרול גבוהות לספורט. מה המנגנון מפחית כולסטרול (ללא קשר לדיאטה) וכנ"ל לגבי טריגליצרידים. בתודה מראש

13/10/2000 | 21:44 | מאת: ד"ר אילן קיציס

הקשר בין ספורט להפחתת כולסטרול... את המנגנון בדיוק אני לא יודע. מדובר במגנונים מולקולאריים מורכבים הגורמים בסופו של דבר לשינויים מטאבוליים בשריר ובכבד. בכל אופן ידוע שפעילות גופנית, אבל באמת ספורט רציני, כדוגמת ריצה של מספר קילומטרים ליום יכול להעלות את הכולסטרול הטוב. ובנוסף, על ידי הפחתה במשקל (בגלל הספורט) גם יתר שומני הדם יכולים להתאזן. בכל מקרה לאנשים עם נטיה גנטית מוגדרת ועם כולסטרול "רע" גבוה גם ספורט רציני לא יסדר את העיניין. במקרים אלו הכי יעיל הוא לקחת תרופות. כמובן הכל לאחר בדיקה מתאימה ויעוץ מתאים. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה