הומוצסטאין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/02/2002 | 16:25 | מאת: נורי אבידן

שלום, מה זה הומוצסטאין ? איך מאייטים את זה באנגלית. האם יש לו קשר למחלות לב, ואם כן מהי הרמה בדם, שמעליה הסיכון למחלות לב גדולה ? תודה, נורי

01/02/2002 | 20:45 | מאת: ד"ר אילן קיציס

זהו חומר המופרש מהגוף במהלך אנזימטי מורכב. יש כאלו שנולדים עם חסר אנזימטי חלקי וזה גורם לאגירת יתר של ההומוציסטאין וזה גורם ל"צמיגות יתר" של החלל הפנימי של העורק (באמת הסבר סימפליסטי מאוד - סליחה). וזה עלול להקל על יצירת קרישי דם בורידים ועורקים חפש גם homocystein ו - hyperhomocystinemia תודה

13/02/2002 | 21:44 | מאת: נורי אבידן

תודה רבה נורי

מנהל פורום קרדיולוגיה