מסתם מטאלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/01/2002 | 08:55 | מאת: דפנה

שלום לך , בת 35 ,סובלת מMVP MILD ,והחיים קשים....... בבדיקת אקו לב הכל בגדר הנורמה בבדיקת מאמץ,כושר של 91% מהצורך לגיל זה. אני נופלת בין כל הקרדיולוגים,כשכל אחד טוען אחרת לגבי התיחסותי לבעיה,כלומר, יש מי שמפנה אותי לבדיקות אקו וארגומטריה כל 3 חודשים ויש שאומרים לי תחזרי עוד 10 שנים,כי ממילא לא נוכל לעשות כלום אני מבקשת לשאול,איך אני יכולה לשפר את סיבולת הלב,באופן עצמאי,ומבוקר,יש לי הליכון מדל"ד,ומד דופק. ושאלה נוספת כיצד עלי להתייחס למיחושים הבאים והולכים. בעבר המלצת לי להגיע אל מרפאת המסתמים באיכילוב,כששאלתי את הרופא שלי ,מה מיוחד במרפאה הזו ,שאין כאן....הוא טען שזהו אקט שיווקי אז מה עושים?? דעתך חשובה לי תודה

29/01/2002 | 21:08 | מאת: ד"ר אילן קיציס - מנהל הפורום

שיווקי מה שיווקי אבל הנה בנתיים את ללא תשובה. סביר להניח שאם יש לך MVP קל (אבל את זה אני צריך לראות באקו), המצב הזה לא ישפיע עליך. לפחות לא בתקופה הקרובה. ואת הכושר מעלים על ידי ספורט ברמה לא תחרותית - נניח הליכה יומיומית חצי שעה בקצב נמרץ. וגם קצת משקולות (קלות) ואני עדיין מזמין אותך למרפאת המסתמים תודה על תשומת הלב

30/01/2002 | 16:50 | מאת: דפנה

ד"ר קיציס בתשובתך יש יותר שאלות ממה ששאלתי. בכל אופן אני מודה לך מקרב ליבי ,על הזמנתך .

מנהל פורום קרדיולוגיה