קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/01/2002 | 08:07 | מאת: מרשרשת

לד"ר קיצ'ס שלום רב, אני מאובחנת עם רשרוש בלב מאז ילדותי (בארלו) ומוגבלת באיסור לעסוק בפעילות גופנית מאומצת מדי (תחרותית). לפני מספר שנים (בנוסף להפרעות קצב תמידיות ויומיומיות) התחלתי לנשום כמו "חצי נשימה". אני אנסה לתאר את זה: אני מרגישה לחץ בחזה, כאילו מישהו לוחץ עם היד בחוזקה ופעולת הנשימה (שאיפת אויר) הינה קשה וכאילו עלי להתאמץ כדי לנשום "מלא". העניין מחמיר והאמת די מפריע לי. אני מרגישה די מטופשת לגשת עם זה לרופא כי בפעמיים שכן עשיתי זאת הרופא טען שאני בלחץ ולכן התופעות הנ"ל. אני לא לחוצה ולא מוטרדת והייתי שמחה לשמוע ממך האם התופעה בכלל מוכרת לך? אולי חשוב לציין כי אני סובלת מבקע ומדלקת ברירית הבצל (בדיקה של גאסטרולוג). אשמח לתשובתך/או להפנייתי למקום שבו יוכלו לעזור לי תודה רבה

29/01/2002 | 21:11 | מאת: ד"ר אילן קיציס - מנהל הפורום

את מוזמנת למרפאת המסתמים של איכילוב - שם אראה אותך. אבל בנתיים, כן, התופעות והמיחושים האלו שכיחים מאוד אצל חולי MVP. חשוב מאוד לראות את האקו לב ולהתרשם ממידת הפרולפס של המסתם. לרוב למיחושים האלו אין כל משמעות קלינית - הם רק מפריעים. אפשר להציע טיפול בתרופות אבל הן לא ממש עוזרות - לרוב תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה