סטטין ה''אספירין" של הכולסטרול.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/01/2002 | 15:20 | מאת: ALEX GILBOA

בכתבה החיובית על המחקר באנגליה בנושא, השתמשו ב-40 מ''ג סמבסטטין מידי יום. במשך יותר משנה אני לוקח 10 מ''ג MEVACOR ביום, הכולסטרול שלי ירד ב-20% לרמה של 165מ''ג,האם יש צורך להחליף לתרופה והמינון של המחקר האנגלי? תודה!!!!

28/01/2002 | 00:02 | מאת: ד"ר אילן קיציס - מנהל הפורום

לא. המינון שלך טוב עבורך. אבל השאלה מאוד רלוונטית. כלומר מה חשוב המינון או רמת הכול' ??? מה עוזר יותר. בשלב זה אנחנו חושבים שרמת הכולסטרול, אם נמוכה בגלל נטילת סטטין, זה מה שעושה טוב לאנשים תודה על תשומת הלב

30/01/2002 | 10:28 | מאת: ALEX GILBOA

בוקר טוב לד''ר קיציס, ותודה על התשובה. למעשה רציתי לדעת , האם ה MEVACOR נחשב ל-טוב או פחות טוב מ-סימבסטטין, והאם יש A DRUG OF CHOICE , בקבוצת הסטטינים? תודה, אלכס.

מנהל פורום קרדיולוגיה