מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/01/2002 | 01:17 | מאת: חן

אני בת 25 ומעוניינת לשאול על הבעיה של אבי בן 52. אבי נכה צה"ל נפצע במלחמת שלום הגליל מרסיס בליבו. עבר בזמנו התקף לב. לפני כשנה וחצי עבר ניתוח לב פתוח ובו בוצעו 4 מעקפים ואוטם. ומטופל כל הזמן בכדורים שונים. לפני יומיים בוצע בדיקת מיפוי לב:טליום ספקט מאמץ. ואלו התוצאות: לאחר אוטם קדמי מחיצתי, CABG , השמנת יתר, LBBB, קוצר נשימה במאמץ. מהלך הבדיקה: לני המאמץ נמדד קצב לב 73 ולחץ דם 120/75 . בשיא המאמץ הגיע הנבדק לקצב לב 140 ולחץ דם 180/70. בוצע מיאמץ ע"ג אופניים, שהופסק אחרי 8.10 דקות בעומס של 7.5 ווט עקב דופק מטרה 83%, כאבי רגליים, עייפות, קוצר נשימה. בשיא המאמץ הוזרקו כ- TL-201 3mCi (בהתאם למשקל). המיפוי בוצע בשיטת EPECT . בוצעה סידרת צילומים חוזרים (Redistribution) לאחר כ-3 שעות והזרקת TL-201 1mCi . תוצאות הבדיקה: תגובה קלינית: לא החלטית. שינויים בא.ק.ג: לא אבחנתי. קליטה ראתית: בינונית+2 . הרחבה זמנית של חדר שמאל: בינונית. פגמי מילוי הודגמו באיזורים: הפיכים:אנטרוספטלי, ספטלי, אינפרוספטלי. הפיכים חלקים: לא נצפו. קבועים: אינפיורי , אפיקלי , אינפרואפיקלי , אנטריולי. לסיכום: עדות לאוטם באיזורים המצויינים לעיל. עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית הפיכה באיזורים ההפיכים במצויינים לעיל , הכל בהתאמה לפיוזר שני עורקים LAD ו- RCA בעקבות מאמץ ארגומטרי בינוני ובדופק סוב - מקסימלי של 83% , שהסתיים עם קוצר נשימה , א.ק.ג לא אבחנתי. הרחבה של חדר החדר השמאלי וקליטה מוגברת של טליום לריאות ועדות לכישלון אסכמי של החדר . שאלותיי: 1. האם תוכל במילים פשוטות לתאר לי את מצבו של אבי? 2. היש טיפול שיכול לשפר את מצבו של אבי? 3. איזה סוג של התעמלות הנך ממליץ? 4. האם יש צורך לשנות תזונה? אציין שאבי יעבור בעוד מספר ימים שוב צנתור לקביעת המצב הקיים. אני מודאגת ממצבו אף על פי שהוא אינו מתלונן אודה לך מכל ליבי על חוות דעתך והמלצתך וכן על סבלנותך.

24/01/2002 | 21:55 | מאת: ד"ר אילן קיציס - מנהל הפורום

נכון, הוא צריך צנתור חוזר כיוון שהבדיקה מראה שקיימות הצרויות בעורקים או במעקפים המובילים דם למספר אזורים בלב והבל סובל (מתרחב) במאמץ. אשמח לשמוע ממך מה תוצאות הצנתור בינתים אין מה לדבר על התעמלות. קודם נראה את הצנתור תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה