ניתוח להחלפת מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/01/2002 | 15:15 | מאת: יוסי

שלום ד"ר קיציס אבי בן 75 עבר צנטור עקב מסתם אורטלי מסויד ותוצאות בדיקת טליום לא טובות. הומלץ לו ע"י המצנתר לעבור ניתוח להחלפת מסתם + ביצוע מעקף בודד. אקו מראה לחצים של 52 ממוצע ו 92 PEAK, עם LVEF 45%. כל הבירור התחיל בגלל כאבים בחזה בעת הליכה ממושכת. אבי סובל מאנמיה, אי ספיקת כליות קלה , יתר לחץ דם, שקיעת דם מוחשת ללא ידיעת הסיבה. האם קימת חלופה כלשהיא לניתוח? מה הסבירות לחלוף הכאב בחזה עם פתיחת העורק במהלך צינטור ללא טיפול במסתם? תודה מראש

23/01/2002 | 14:12 | מאת: ד"ר אילן קיציס - מנהל הפורום

לא, לא קיימת חלופה לניתוח להחלפת המסתם האורטלי - זאת מחלה כירורגית (כלומר ניתוח). אם אביך מתלונן ואלו הממצאים על גבי המסתם - הגיע זמן ניתוח. לך עם המלצות המצנתר שלך אם אתה רוצה אוכל לראות אותכם במרפאת המסתמים של איכילוב (אני) - לתורים טל' 6974624 הגב' ברכה - תגיד לה איך הגעת אליה תודה על תשומת הלב

23/01/2002 | 18:31 | מאת: יוסי

ד"ר קיציס תודה, על תשובתך הקודמת, חייבים להחליף מסתם אורטלי, האם יש חשיבות לבחירת בית החולים? בחירת המנתח? (פרטי)? מי מחליט איזה מסתם (ביולוגי)? תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה