סיכונים בצנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/01/2002 | 14:46 | מאת: מורן

אני (בת 60), עומדת לפני צנתור ראשון בחיי והחששות גדולות. ההפניה היתה לאחר ממצאי ארגומטריה, עם חשד לאסכמיה וצניחות ST. (סיפור משפחתי כבד בנדון). אשמח לדעת מה הם הסיכונים בביצוע הצנתור? חשיבות הצנתר ובית-החולים בו מתבצע הצנתור. בתודות מראש.

20/01/2002 | 22:54 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כנעט בכל בית חולים עושים צנתורים - כולם באותה רמה. צנתור היום היא לא פעולה יוצאת דופן ולא צריך לחפש מקומות "טובים". בית החולים הקרוב לביתך טוב כמו כל היתר. הסיכונים בצנתור - בחלקו האבחנתי מינימליים. לרוב מדובר בדימומים באזור המפשעה או סיבוכים אחרים מאוד מאוד נדירים. מאידך, בחלקו הטיפולי של הצנתור - אם צריך לעשות לך "בלון" וסנטט כבר יותר גדולים, אבל עדיין נדירים. סיבוכים אלו כוללים, נזק לעורק וחסימה מלאה שלו שיצריך ניתוח מיידי - נדיר מאוד מאוד. במקרים קשים (1:1000) אפשר גם ממש לגמור לא טוב. ויש עוד סיבוכים לא כל כך קשים. אבל חשוב מאוד לזכור שתמיד עושים פעולה על ידי בלון או אחרת בעורק, רק כאשר לדעתו של המצנתר הסכנה ללא פעולה זו הרבה יותר גדולה מאשר הסיבוכים הצפויים מהפעולה עצמה. תודה על תשומת הלב

24/01/2002 | 20:50 | מאת: מורן

חן, חן ורוב תודות לך, ד"ר אילן קיציס, על תשובתך המהירה, הענינית והמעודדת. סליחה על שגיאת הכתיבה, שנפלה בהיסח הדעת: חששות "גדולות", במקום צ"ל: חששות "גדולים".

מנהל פורום קרדיולוגיה