תוצאות בדיקות אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/06/2016 | 01:07 | מאת: רוני

שלום אני בת 34 בריאות תקינה , בנובמבר האחרון עשיתי בדיקת אקו לב אשמח לקבל מענה האם יש בה משהו לא תקין ? LEFT VENTRICLE מימד דיאסטולי: 34 מימד סיסטולי :21 IVS דיאסטולי: 8 LVPW דיאסטולי: 8 LVFS סיסטולי:38 AORTA שורש האאורטה :18 אאורטה עולה: 26 RIGHT ARTIUM עליון תחתון :39 LEFT ATRIUM קידמי אחורי :29 עליון תחתון :40 זרימת דופלר : TRICUAPID :2.1. לחץ דם ריאתי 27mm/HG ממצאים : LEFT VENTRICLE תפקוד סיסטולי : תקין גודל : תקין דפנותיו : אינם מעובים RIGHT VENTRICLE מבנה ותפקוד : תקין MITRAL VALVE מבנה ותפקוד תקין AORTIC VALVE מבנה ותפקוד תקין TRICUSPID VALVE אי ספיקה :קלה PULMONIC VALVE מבנה ותפקוד תקין ATRIUMS הערות: עליות הלב אינן מורחבות NORMAL LEFT VENTRICLE SYSTOLIC FUNCTION, ESTIMATED EJECTION 60% NORMAL RIGHT VENTRICLE SIZE AND FUNCTION MILD TRICUSPID REGUGITATION NORMAL PULMONIC PRESSURE האם הבדיקה יצאה בסדר? או שיש בה משהו לא תקין ? יש לציין שאני בחורה עם חרדות מגיל צעיר , הסיבה שאני עושה אקו לב היא בגלל היותי חולה בלוקמיה בעבר ואני מאותו יום שהבראתי עד היום פשוט חיה בחרדה קיומית שהלב שלי לא פועל כמו שצריך ! אני לפעמים בטוחה שהוא לא מתפקד ואני אמות ... האם יש טעם לעשות שוב אקו לב ולעקוב אחרי משהו אקוטי? שמעיד או יעיד שיש לי בעיות בלב? והאם יכולה להתפתח מחלת לב תוך כחצי שנה מאז שעשיתי את הבדיקות האלו במידה והן תקינות? אשמח למענה בתודה מראש

26/06/2016 | 21:24 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהתבסס על נכתב בפנייתך מימצאים בגדר נורמה. לא ברור לי היה לגבי עליה שמאל - מהו השטח המצויין בתשובה.... שטח עליה שמאל....

מנהל פורום קרדיולוגיה