בעיית לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/01/2002 | 18:48 | מאת: אורי

שלום שמי אורי , אני כבן 23 חזרתי מטיול לפני שבעה חודשים. זמן קצא לאחר חזרתי היה לי חום בעיות ביציאות כאבי מפרקים. אישונים מורחבים ואף צהבת קלה בעור. זה נמשך כ3 חודשים כאשר במקביל היה לי דופק 90-100 ואף לעיתים דפיקות לב מואצות. בבדיקת אקג תחילה ראו שיש הפרעת חשמל קלה שמאוחר יותר נעלמה. בבדיקת אקו לב הכל נמצא תקין מלבד התכווצות אסינכרונית של הספטום. בבדיקת הולטר מצאו דבר שנקרא junctional re-entry tachycardia היו ימים שחשבתי שאני פשוט מת עם דופק שפתאום מרגיעה זינק ל160-170. כשאני טיפה מתאמץ אני מרגיש את הלב מיד דופק אבל בצורה חלשה. במאמצים נראה לי שהדופק פשוט לא עולה כמו שצריך וכשהוא כן עולה אני מרגיש את הלב דופק כמו מכונית שקופצת הילוך. עשיתי בדיקה אקג במאמץ הקרדיולוג אמר שזה תקין. אינני מזלזל ברופאים אבל אני פשוט לא מרגיש שאני אותו בן אדם. במאמץ ובדופק גבוה אני אמור להתנשף מהר ובעוצמה וזה לא קורה בדופק 160-170 אני מתנשף כאילו אני בדופק 100. מה עוד שגם מאוד מהר אני מרגיש נפילה של הדופק וזה לא בגלל שאני בכושר טוב. עברתי הרבה בחודשים האחרונים גם תנועות בלתי רצוניות של הגוף והיה לי גם קשה להניע את רגליי. עשיתי המון בדיקות ורובם יצאו תקינות. מה שאני שואל זה האם יתכן שהלב במבנהו תקין כלומר לא מורחב ואין בעיות אחרות אבל הוא פשוט לא עובד כמו שצריף כלומר השריר עצמו נפגע היכולת שלו או שיתכן שיש בעיה בעורקים \וורידים שיוצאים נכנסים אליו. מה שאני כן זוכר זה שבבדיקה במאמץ הגעתי לדופק 191 ולחץ דם של 180 על 70 הגבוה כל הזמן עלה והנמוך ירד מ80 ל70 . אני מאוד חושש שכן חטפתי איזשהו וירוס שפגע יתכן גם במערכת העצבים ובמח. כיום אני מרגיש הרבה יותר טוב. העור שהיה קשה חזר להיות חלק הגוון הצהוב בעור ובידיים נעלם היציאות טובות החום אינו קיים יותר . רק הלב בתיאום עם מערכת הנשימה נראים כאילו הם אינם פועלים כיאות. אני ממש מבקש עזרה בתודה אורי !!

10/01/2002 | 21:47 | מאת: ד"ר קיציס

קראתי את הסיפור. קיימות אופציות רבות המסבירות את התסמינים, אבל אני לא יכול להעלות את הכל בכתב ובמיוחד שבהכרח תיהיינה הרבה ספקולציות בדיעבד הסיפור מורכב מדי לאינטרנט אשמח לראות אותך או יותר טוב - תמשיך את הבירור אצל הקרדיולוג שלך סליחה

מנהל פורום קרדיולוגיה