צורך בצנטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/01/2002 | 00:23 | מאת: נינה

לד"ר קיציס, בתחילת חודש דצמבר 2001 אושפזתי עקב קוצר נשימה וכאבים בחזה. בביה"ח מצאו שאני שפיתחתי תסמונת תעוקתית ובצקת ריאות. טופלתי ב-Fusid דרך הוריד. בתום 4 ימי אישפוז, המליץ בפני הקרדיולוג של ביה"ח על צנטור. לעומת המלצתו של הקרדיולוג, הרופא הפנימי אשר בדק את תיקי, המליץ להשתחרר ולעבור מיפוי לב במאמץ אמבולטורי בהקדם. זאת עשיתי במסגרת קופת החולים. במיפוי טליום במאמץ בשיטת ספקט התוצאה תקינה. תלונותי על כאבים חזקים בחזה בצורת לחץ וחנק, גרמו לקרדיולוג להמליץ בכל זאת על צנטור. במקביל נתן לי טפול אנטי אנגינוטי , עד שאחליט על צנטור, בכדורי MONONIT 20X . תוצאת הטיפול בכדור הנ"ל השפיע לטובה על הכאבים בחזה, אך לאחר מאמץ קטן יש עדיין לחץ מכביד בחזה. עלי לציין גם שבשנת 1997, עברתי אירוע מוחי קל עם פרפורי לב, שבעקבותיו אני מטופלת עד היום בקומדין ובריטמקס, אותם הקרדיולוג לא מעונין להפסיקם. שאלתי אליך, האם לאור הכתוב לעיל, אתה ממליץ על צנטור?! אבקש תשובתך בהקדם. בתודה

08/01/2002 | 23:06 | מאת: ד"ר קיציס

לא ברור לי... בכל אופן דבר אחד ברור - בצקת ראות לא הולכת ברגל. זה מאוד משמעותי. האם עשו לך בדיקת אקו לב...?? זה כל כך חשוב. מאידך, המיםוי היה תקין... ובכל זאת יש לך מיחושים. ואם אלו באים מהלב זה משמעותי. אז איפה הבעיה??? קשה לי בהתכתבות. צריך לעבור על הבדיקות על האקג על הממצאים כולם כולל בדיקה שלך (וכמובן אקו לב שתעשה אם עוד לא עשית) ורק אחרכך אוכל לייעץ לך באפקטיביות. כללית, צנתור לב יתן המון אינפורמציה אפילו אם לא תתגלה מחלה בעורקי הלב. ובכל זאת אני לא יכול להמליץ לך חד משמעית מפה סליחה

מנהל פורום קרדיולוגיה