תוצאות טליום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/01/2002 | 10:37 | מאת: יוסי

ד"ר קיציס שלום, אבי בן 74 מטופל תרופתית בלחץ דם גבוהה, לאחרונה התלונן על תחושת אי נוחות (לחץ קל) באזור הגרון ובית החזה העליון בעת הליכה ממושכת (יש לציין שעליה של ארבע קומות מיידי יום לא משחזרת את הסימפטום הנ"ל). בהתאם להמלצתך נשלח ע"י רופא המשפחה למיפוי לב עם טליום, להלן האבחנה: אנטרולטרי תקין, אטרואפיקלי פגם מילוי בינוני (הפיך), אנפיורי פגם מילוי בינוני (הפיך), פוסטרולטרי תקין, אנפרואפיקלי פגם מילוי בינוני (הפיך), אנטרוספטלי פגם מילוי קטן (הפיך), אנפרוספטלי תקין, אנטריורי פגם מילוי מלא (הפיך חלקי), פוסטרובזלי פגם מילוי קטן (הפיך). ממצאים מתאימים לאיסכמיה בדופן קדמי אפיקלית אינפרואפיקלי, אנטרוספטלי, אנפריורי ופוסטרבזלי לאחר מתן דיפרימול (RCA + LDA), חשד לאוטם קטן בדופן הקדמי. מה משמעות התוצאה? כאשר מצוין הפיך מה דרוש לשם תיקון? כיצד להמשיך הלאה? תודה, וסליחה על ההארכה במילים, יוסי

07/01/2002 | 15:20 | מאת: ד"ר קיציס

שיש הצרויות משמעותיות במספר עורקים. הייתי ממשיך עם צנתור לב אבל הכל דרך הקרדיולוג שלכם תודה

07/01/2002 | 18:28 | מאת: יוסי

ד"ר שלום, כמובן שנלך לקרדיאולוג, האם יש סיכוי שנצא ללא צנטור? אבי עייף מיאשפוזים ובדיקות, ברצוני לדעת לקראת מה להכינו נפשית. חוץ מזה האם להגבילו בפעילות היום יומית (אבי נוהג לעלות 4 קומות ברגל אגב ללא תלונות כלשהן). תודה יוסי

26/01/2009 | 17:06 | מאת: שמוליק

שלום רב, בשבועיים יש לי כאבים קלים בחזה ובגב עם צריבה לפעמים. התשובות שקיבלתי בבדיקה שעשיתי : אנפיריורי - פגם מילוי קטן / הפיך פוסטרובזלי - פעם מילוי קטן / הפיך סיכום: פגם מילוי בחומרה קלה ובגודל קטן והפיך בדופן אינפריורי אמצעי בזלי עם אנליזה כמותית קטנה ככל הנראה אטנואציה ע"י הסרעפת. שאר הבדיקות יצאו תקין. ההייתי מבקש חוות דעת המשך הטיפול

מנהל פורום קרדיולוגיה