פענוח אקו-לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/11/2015 | 11:19 | מאת: שמעון

שלום רב, בעקבות מס' גורמי סיכון כמו יל"ד, סוכרת 2, עישון והשמנת יתר חריפה, הופנתי אולוג לבצע מס' בדיקות כמו אקו-לב, ארגומטריה ומיפוי לב. הבוקר קיבלתי תשובה של אקו-לב (עדיין מחכה לתשובה מיפוי לב וארגומטריה) ואשמח אם תסייע לי להבין את תוצאות הבדיקה. בדיקה אקוקרדיוגרפית בוצעה ביום: 26/11/2015 סיבת הבדיקה: סכרתי, י.ל.ד., קוצר נשימה. בדיקת האקו-דופלר קרדיוגרפיה מראה: חדר שמאל בגודל תקין. היפרטרופיה קלה. התכווצותו גלובלית ואיזורית תקינה. חדר ימין בגודל ותפקוד תקין. עליות שמלא מורחבת במידה קלה. בגודל תקין. האאורטה העולה אינה מורחבת. שורש האאורטה ברוחב תקין. קשת האאורטה ברוחב תקין. מסתם מיטרלי תקין. ללא דלף. לא ברור מכמה עלים בנוי מסתם אאורטלי. עיבוי והסתיידות קלה. ללא דלף או היצרות. מסתם טריקוספידלי תקין. ווריד נבוב תחתון תקין. לא נראה תפליט פריקרדיאלי. Good systolic LV function. Mild LV hypertrophy. Calcification of aortic valve.

30/11/2015 | 11:29 | מאת: שמעון

בפרט אודה לך אם תיתייחס היפרטרופיה קלה, עליות שמא מורחבת במידה קלה, עיבוי והסתיידות קלה. בתודה מראש, שמעון

04/12/2015 | 21:20 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, בן כמה אתה בבקשהב ומה מחלות רקע? בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה