עליה במדרגות כפעילות גופנית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/01/2002 | 08:05 | מאת: מוטי

דר' קיציס שלום רב. אני בן 50, ובאופן כללי בריא. אני עובד בעבודה משרדית בקומה 5. עלי לציין כי אני כמעט ואינני מבצע פעילות ספורטיבית כל שהיא. לפעמים אני צועד כ- 5 ק"מ אך התדירות הינה נמוכה (פעם בשבוע). מדי בוקר אני נוהג לעלות במדרגות את 5 הקומות עד למשרד. כמו כן גם במשך היום אני יורד / עולה לפחות עוד פעם אחת במדרגות ומשתדל שלא להשתמש במעלית. כך אני נוהג כבר כשנה וחצי. כשאני מגיע לקומה 5 אני חש מעט קושי קל בנשימה ו/או עייפות מסויימת, שחולפת תוך מס' דקות. שאלתי הינה - האם העליה במדרגות כפי שציינתי עשויה להועיל לי או חס וחלילה עלולה להזיק לי. אודה להתייחסותך לשאלתי. בכבוד רכב מוטי

07/01/2002 | 15:31 | מאת: ד"ר קיציס

להערכתי זה נורמאלי שעלית 5 קומות תגרוםפ קוצר נשימה שחולף. תגביר את הפעילות הגופנית לשיפור הכושר הגופני - כמה שיותר יותר טוב ביי בינתיים

מנהל פורום קרדיולוגיה