התרחבות פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/01/2002 | 18:48 | מאת: משה

א. לאחרונה עשיתי אקו לב, ובתשובה נכתב שהפרוזדורים מורחבים. שאלתי היא מדוע הם התרחבו והאם אפשר למנוע התקדמות של המחלה ? ב. אני סובל מ HDL נמוך (30). כל המאמצים שעשיתי ע"י דיאטה וספורט לא עזרו. האם יש אמצעים אחרים ? בתודה מראש, משה

02/01/2002 | 01:20 | מאת: ד"ר קיציס

לרוב זהו ממצא הבא כתוצא משינוים בלב המתרחשים בגלל יל"ד או אי ספיקת הלב או מחלה של המסתם. תלוי מאוד גם כמה מורחבים הפרוזדורים. הרחבה קלה, לרוב, לא גורמת להפרעה תפקודית כלשהי. ובכל אופן צריך לאזן אופטימלית את לחץ הדם ו/או את הסיבה שמלכתחילה גרמה להרחבת העליות. אין כל קשר בין ה - HDL לשינוי אנטומי זה תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה