כדורים לכולסטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/08/2015 | 11:50 | מאת: יהודה

שלום, אני בן 36 משקל 90 קילו גובה 1.78 יש לנו היסטוריה במשפחה של מחלות לב. עקב ערכים גבוהים של כולסטרול בדם ושומנים בדם. כולסטרול כללי 248 וטרגלצרידים 371. קיבלתי מרופא המשפחה כדור לכולסטרול בשם סימבקסון 40 מ"ג כל ערב. האם כדור זה טוב? והאם המינון טוב? אבא שלי ואחי לוקחים כדור בשם לפיטור. יש הבדל בניהם? תודה על הכל!!

08/08/2015 | 21:54 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מדובר בבעיה משולcת וזאת של טריגליצירידם בולטת יותר. יש לקול טיפול בפיברטים בנוסף לסטין, אם כי ניתן קודם לנוסת דיאטה טובה בהנחיית דיאטיקנית ופעילות גופנית. סימוביל יטפלב עיקר בכולסטרול. נדגיש גם ששילוב של סטיטין ופיברט (תרופה לטריגליצרידים) עלולה לעלולת סיכון להפרעה בתקפודי כבד או תופעה קשורה לבעית שריר משורטט. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה