כאבים בעלי אופי "שורפים".

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/10/2000 | 12:40 | מאת: איתי

כאשר אני מתרגש מעט מופיעים אצלי כאבים "שורפים" בצד השמאלי של בית החזה ובהרגשת תעוקה באמצע החזה, יש מעט חוסר תחושה בחלק החיצוני של כף היד ובחלק מהלסת השמאלית(החלק ליד האוזן כולל האוזן), מצטרף לכך גם מעט קוצר נשימה והזעה בכפות הידיים, כמו כן יש תחושת עקצוץ בידיים ובראש. לאחר שאני לוקח XANAX הסימפטומים נעלמים לאחר כחצי שעה. אני סובל מכך כשלושה חודשים. בבדיקת אקו לב ואקג הכל תקין. כיצד נגרמים כאבים "שורפים"?האם זה שה XANAX עוזר זה מראה שזה חרדה ולא בעיה בלב? אני מאובחן כסובל מהתקפי פאניקה וחרדה, אך אני חושש שאולי יש לי בעיה בלב.

06/10/2000 | 18:31 | מאת: ד"ר אילן קיציס

המון סוגי כאבים בבית החזה לא קשורים ללב. ממש לא קשורים ללב. אפילו אם הם תואמים את המילים המתארות כאב מהלב, כפי שכתוב בספרי הלימוד. אומנם הכל יתכן, אך על פניו המיחושים שלך לא מהלב. אבל אני גם לא יכול להיות לחלוטין בטוח. אקו לב ואקג, לא בהכרח מגלים אם יש הצרויות בעורקי הלב. הכאב בא מסתימות בצינורות הדלק, ואילו אקו לב בודק איך נראה המנוע עצמו. גם אקג, אם הלב לא נפגע (מאוטם לדוגמא), לא חייב להראות סימנים המעידים על הצרויות בצינורות הדלק. לכן... בת כמה את? ואם הסימנים ממשיכים לכי לרופא שלך שייעץ לך מה לעשות. ואולי הכל יעבור בהמשך... ולעולם לא תדעי ממה זה בא תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה