בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/11/2014 | 00:30 | מאת: בן 35

שלום רב, אני בן 35 והופנתי לבדיקת אקו לב עקב חשד ליתר לחץ דם, ממצאי הבדיקה: חדר שמאל אינו מורחב, התכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה, ספטום בזלי מעט מעובה, פרוזדור שמאל תקין בגודלו, ללא הפרעה דיאסטולית בעקומת מילוי חדר שמאל ולפי TDI. אי ספיקה טריקוספידלית מזערית, לחץ ראיתי תקין (SPAP=27+RAP5=mmHg). אודה על דעתך לגבי תוצאות הבדיקה, וכן האם הספטום הבזלי המעובה הוא סיבה לדאגה וכן מהן כל האי ספיקות המתוארות האם הן מצביעות על בעיה כלשהי. תודה רבה מראש.

18/11/2014 | 00:33 | מאת: בן 35

ממצא נוסף שבטעות נשמט לי מההודעה: אי ספיקה מיטרלית טריוויאלית. לכן רשמתי מהן כל האי ספיקות הללו והאם הן מקור לדאגה ? תודה שוב מראש.

18/11/2014 | 21:18 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

ספטום בלזי מעובה יכול להיות חלק מיתר לחץ דם. לעיתים אבל זה מימצא שקשור לבעיה אחרת הנקראת היפרטרופיה של שריר הלב. עליך להיבדק אצל קרדיולוג. יתר דברים מתוארים בפנייתך בגדר נורמה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה