בדיקת לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/12/2001 | 23:31 | מאת: דוד

לד"ר קיציס שלום, נשלחתי על ידי רופא קרדיולוג לבדיקת לב במאמץ (ארגומטריה), וחוץ מזה אני לוקח קבוע כדורי קונקור (להורדת לחץ דם גבוה) במינון 2.5 מ"ג ליום. בפעם הקודמת שעברתי בדיקה זו הבדיקה הופסקה לאחר חמש דקות כיוון שלחץ הדם שלי הגיע לערכים של 250/100 . הבעיה שלי עכשיו היא שהרופא הקרדיולוג ביקש ממני שביום הבדיקה של הארגומטריה, אני לא אקח כדור להורדת לחץ דם (לא הבנתי בדיוק למה) ולכן אני חושש מאוד ששוב פעם הבדיקה תופסק באמצע עקב עליה בלחץ הדם בגלל שלא לקחתי תרופה, מה דעתך בנושא ? בכבוד רב ובברכה, דוד

19/12/2001 | 20:31 | מאת: ד"ר קיציס

בעיה. המינון הנמוך הזה של קונקור ללא ספק לא מאזן לך את לחץ הדם ולהערכתי הוא לא יגרום לדופק שלך להשאר נמוך במאמץ...לכן אתה יכול לקחת את התרופה ביום הבדיקה ולעשות מאמץ רציני על המסילה. אבל אני לא מכיר אותך כפי שמכיר אותך הקרדיולוג שלך...לכן אני לא יודע מה לייעץ לך תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה