שלום ד"ר קיציס. האם שילוב של סובין שיבולת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/12/2001 | 11:50 | מאת: אלעד

שועל וניאצין (בכמות של 500 מ"ג עד 1 גרם, ליום) יכול להעלות רמת hdl(הכולסטרול הטוב) ? אני בגיל 31 ללא מחלת לב אך עם עלייה קלה בתפקודי כבד. מאז ומתמיד היו לי ערכים נמוכים של HDL - עד 35 וברוב המקרים 29 או 30. רמות נמוכות אלו היו למרות שאני מתעמל באופן קבוע. במקביל - סך הכולסטרול אינו גבוה - 180 או 170 . והLDL נורמלי. הבעיה נובעת מכך שאבי עבר התקף לב ויש להוריי נטייה להשמנה. גם סבי עבר התקף לב וגם 2 דודים עברו התקף לב מסיבות שונות - כולל עישון. על מנת להקדים תרופה למכה - האם אתה ממליץ לקחת באופן קבוע סובין שיבול שועל וניאצין (נניח 500 מ"ג ליום) ? השאלה עלתה לאחר שקראתי בספר ששמו בערך כזה - "הורדת כולסטרול ב 8 שבועות" של רופא אמריקאי אך בהקדמה יש גם הסבר של רופא ישראלי מישראל. הספר יצא בשנת 1989. תודה על תשובתך.

16/12/2001 | 19:27 | מאת: ד"ר קיציס

המספרים לא ממש חשובים. אין מידע חד וחלק המוכיח שלאנשים עם LDL תקין ו - HDL ךא במיוחד נמוך, טיפול תרופתי עוזר במניעה ראשונית. יש תרופות היודעות להעלות את ה - HDL. אלו הפיברטים (שגם מודידות טריגליצרידים). ניאצין 500 מ"ג מפחית את ה - LDL יותר מכל דבר אחר. לפי התאור שלך אין לך צורך כלל בטיפול מונע מכוון לשומני הדם תודה על תשומת הלב

17/12/2001 | 16:55 | מאת: אלעד

לקחת את השילוב הנ"ל (סובין שיבולת שועל וניאצין 500 מ"ג) למשך חודשיים ואז לבדוק ערכים? (למרות שלכאורה הערכים בטווח הנורמלי אך היחס בין סך הכולסטרול לכולסטרול הטוב גבוה מדי - 5 או 6 והבנתי שזו הבעיה העיקרית). תודה.

מנהל פורום קרדיולוגיה