הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/12/2001 | 07:49 | מאת: יעל

לד"ר קיציס שלום רב, במשך כ-12 שנים אני סובלת מכל מיני תופעות של הפרעות קצב: הלב מחסיר פעימה, מוסיף פעימה, לפעמים יש פעימות מוקדמות שבאות בצרורות. כמובן עשיתי את כל הבדיקות האפשריות אפילו חיבור להולטר במשך 72 שעות אבל דוקא כאשר התחברתי - שום דבר לא קרה. בכל אקו שעשיתי נאמר לי שאני סובלת מצניחת מסתם מיטרלי וחשבתי לעצמי שרוב התופעות הן בגין אותה אבחנה. לאחרונה ביקרתי אצל קרדיולוג אחר מזה שאני רגילה אליו. הלכתי אליו עם אותו אקו שביצעתי והוא טען שאין לי שום MVP הכל קשקוש רק לציין שבאקו רשום במפורש: 1. MITRAL VALVE PROLAPSE NOT DETECTED/ 2. MITRAL VALVE MINIMAL INCOMPETENCE 3. TRICUSPID VALVE - MINIMAL INCOMPETENCE האם לדעתך אני כן סובלת או לא סובלת מ-MVP? לצערי התופעות שציינתי לעיל מופיעות יותר בלילה בזמן שכיבה ואני שמה יותר לב שכאשר אני חושבת על זה זה מיד מופיע, כאילו אני מזמינה את זה- אם למשל זה קורה בזמן שכיבה - אז כאשר אני שוכבת אני חושבת הנה זה שוב יקרה וזה אכן קורה. באופן כללי אני טיפוס מאוד לחוץ וחרד ונכנסת לפאניקה כמעט מכל דבר. האם יש קשר? מה אבחנתך? המון המון תודה יעל

12/12/2001 | 12:44 | מאת: ד"ר קיציס

אין לך בעיה משמעותית במסתם. לפחות לא לפי האקו. דליפה מינימלית של המסתמים כפי שתואר לא נדירה ולא מסמנת מחלה. מאידך תלונות של דפיקות לב שכיחות מאוד ולרוב לא מהוות בעיה קלינית, אם כי זה בהחלט יכול להתריד את מנוחתו של החולה. לעיתים ה MVP כל כך מינורי שבאקו אחד רואים אותו ובשני לא. ולכן דרגת המחלה, אפריורי, לא משמעותי אני מציע לך ללכת לקרדיולוג שלך. ואם רוצה את מוזמנת למרפאת המסתמים באיכילוב (אני9 ושם נראה יותר לעומק. טל לתורים 6974624 תודה על תשומת הלב

12/12/2001 | 17:26 | מאת: לימור

גם לי יש את אותה הבעיה בדיוק! תודה!

מנהל פורום קרדיולוגיה