לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/12/2001 | 19:20 | מאת: נירית

לד"ר שלום, אבי קיבל תרופה לדלקת פרקים בשם סלברה 100, פעמיים ביום מתוצרת חוץ. כעת הוא מקבל סלקוקס 100, פעמיים ביום. נאמר לו שזוהי אותה תרופה. שאלתי היא, האם התרופה גורמת לעלייה בלחץ הדם או להרחבת כלי הדם בלב? תודה.

12/12/2001 | 00:34 | מאת: ד"ר קיציס

לעיתים התרופות ממשפחה זו עלוליםפ להעלות את לחץ הדם במעט מאוד נקודות. אבל לא במידה רבה. ואם יש לו לחץ דם גבוה לא צריך להטיל את האשמה על שתרופה אלה על הנטיה שלו ליל"ד ולכן לטפל בזה. כמובן שרצוי לא לקחת תרופות סתם, אבל אני מניח שהוא צריך את התרופה בגלל כאבים...לא? אבל אם הוא יכול להסתדר עם אקמולים או תרופות שלא ממשפחת הסלברה (ויש רבות כאלו) - עדיף תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה