אאורטה מורחב -דחוף מאד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/12/2001 | 22:27 | מאת: מירה

לרופא שלום לבעלי , יש בעיה עם האורטה, היא מורחבת לפי סי טי לב הרופא שלו אמר לו שזה נוצר בגלל לחץ דם גבוה והתרגזויות(?) האם ניתן לתקן מצב זה? בניתוח או תרופות? והאם זה נובע מפגם גנטי ואין סיבה לפחד כלל? הוא לא לקח תרופות במשך שנים כשנודע לו על לחץ הדם הגבוה, אוכל אוכל מלוח ולא עוצר בחריף , שומן, בשר אדום ובירות... וכל השאר. כעת הוא נכנס לפחד נוראי ולא מדבר עם אף אחד בבית האם זה נכון שמצב זה הוא פצצת זמן מתקתקת? סליחה על הביטוי בזמנים קשים אלה בברכה ותודה מראש

06/12/2001 | 00:29 | מאת: ד"ר קיציס

...כמה היא מורחבת. האאורטה?? זה כל מה שקובע. בסנטימטרים. תודה

07/12/2001 | 14:25 | מאת: מירה

לרופא שלום האורטה מורחב בס"מ אחד יותר מהנורמה (4 ס"מ) האם זה מסוכן וצריך ניתוח או שסתם בהלה לא מוצדקת תודה מראש, מירהד"ר קיציס כתב/ה: > > ...כמה היא מורחבת. האאורטה?? זה כל מה שקובע. בסנטימטרים. > תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה