כלי דם נימיים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/12/2001 | 22:04 | מאת: יקי

שלום רב . האם נכונה הגירסה , שהלב מייצר כלי - דם נימיים , במקום עורקים סתומים ? אם כנ , כיצד יודעים זאת , האם בצינתור אפשר לראותם ? כמה זמן לוקח ללב לייצר כלי דם חדשים , האם יש באפשרותם " לכסות" על כלי- הדם הפגועים ? אמתין לתשובתך . בברכה יקי

06/12/2001 | 00:32 | מאת: ד"ר קיציס

כן יש מצב בו נוצרים עורקים קולטרלים. עורקיקים קטנים המחברים בין הקצה של העורק המרוחק להצרות או לחסימה. עורקיקים אלו מספיקים לספק דם עבור הלב בדרגת מאמץ נמוכה, אך במאמץ גבוה הם לא מספקים מספיק דם לטריטוריה הנגועה. אם בבדיקות אין איגכמיה, כלומר הלב לא סובל מחוסר דם, לא צריך לעשות כלום. מאידך, אם יש איסכמיה והחולה סובל מכאבים בחזה שמקורם בלב, רצוי ניתוח מעקפים או נסיון אחר לפתיחת העורק ...וזה תמיד יותר מורכב מכך. צריך לראות את סרט הצנתור עצמו, לבדוק את החולה ולשמוע אותו. יש מקרים ויש מקרים. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה