לחץ דם גבוה, דופק מהיר וסחרחורות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/12/2001 | 22:06 | מאת: אשתו של י.

לד"ר שלום רב בעלי בן 31. בריא בדר"כ, בעל מבנה גוף מלא, מעשן כ-10 סיגריות ליום ושותה כ8- כוסות קפה שחור ביום. לפני כשלושה שבועות חש בדופק מהיר ובסחרחורות חזקות ופנה לקופ"ח. שם נמדד לחץ דם של 180/110 וא.ק.ג תקין. מאז אותו ארוע לא חולפות הסחרחורות והוא נתקף במספר התקפים/גלים במשך היום של לחץ דם גבוה, דופק מהיר המורגש באזורים שונים של הגוף והרגשת חולשה ועייפות המלווה בסחרחורות. הוא עבר מספר בדיקות דם שיצאו תקינות, צילום חזה-תקין, אי-אי-ג'י-תקין,u.s לב -תקין, בדיקת עיניים תקינה, אף אוזן גרון-תקין, היה אצל נאורולוג, קרדיולוג וגסטרולוג ואף אחד לא מוצא דבר. (אציין כי הוא איש עבודה העובד בעסק משפחתי, לא חולה כמעט לעולם ואף פעם לא הולך לרופא-ודווקא בשל כך אני מתייחסת לטענותיו ברצינות גמורה) מאז המקרה הוא הפסיק לחלוטין את שתיית הקפה, מעשן רק סיגריה או שתיים ביום (לפי המלצת הרופאה המטפלת לא הפסיק לחלוטין, כיוון שחש ברע) וירד במשקל. איכות החיים שלו נפגעה מאוד, הוא החל להרבות בשינה (מה שלא עשה מעולם בעבר, אלא להיפך סבל מקשיי הירדמות). הוא נוטל 2 כדורים להורדת לחץ דם של 50 מ"ג נורמיטן ועוד חצי כדור הרגעה. אנחנו כבר לא יודעים מה לחשוב-כולל שאולי הבעיה היא נפשית, למרות שאין סיבה נראית לעין-אין לחצים, מתחים וכו... ו אולי זו מחלת היאפים שמדברים עליה? בעלי חושש שאולי יש לו גידול בראש? ואולי זה קשור לבעיה באחת הבלוטות? אנחנו כבר מיואשים מהמצב ונשמח לקבל כל עזרה ו/או הפנייה לרופא מומחה גם באופן פרטי, או אולי המלצות לבצוע בדיקות מסוימות?? תודה מקרב לב וסליחה על האריכות...

03/12/2001 | 16:40 | מאת: ד"ר קיציס

היות ומדובר במקרה שלא "על פי הספר" - כלומר התלונות לא ממש טיפוסיות למחלה מסויימת... אני מצטער אבח אני לא יכול להעלות על הדעת להמליץ משהו מוגדר ללא בדיקה מקיפה ושמיעת הטענות ממש. מאידך, אולי יש לו תופעות לוואי של נורמיטן... בהחלט יכול להיות. תשאלו את הרופא שלו. ואולי כדי להחליף לכדור עם פחות תופעות לוואי תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה