CT חזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/12/2001 | 20:44 | מאת: אלי

בבדיקת CT חזה עם הזרקה של חומר ניגודי התקבלו, בין היתר, הממצאים הבאים - בחלל הביניים מודגמים כלי הדם תקינים. אורטה העולה בקוטר 40 מ"מ. אורטה יורדת בקוטר 30 מ"מ. שורש האורטה בקוטר 35 מ"מ. האם ערכים אלה תקינים (בטופסי בדיקות אקו הערכים צריכים להיות קטנים מ- 37). האם סביר שקוטר שורש האורטה קטן מקוטר האורטה העולה. בברור חוזר עם מפענחי הסריקה, הם עמדו על כך שהתוצאות הנ"ל מדויקות ותקינות. בתודה על תשובתך !

03/12/2001 | 16:41 | מאת: ד"ר קיציס

הרחבה של 40 מ"מ לא דורשת ניתוח. צריך להיות במעקב ולודא שלחץ הדם תקין. לעיתים ההאורטה העולה בהחלט יכולה להיות יותר רחבה מהשורש...זה לא כמו בעצים תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה